De duurzame kracht van bamboe

door jul 26, 2020

De shirts van Yours Sincerely zijn gemaakt van biologisch katoen (biokatoen) en bamboe. In deze blog vertel ik je graag waarom bamboe kleding niet alleen goed is voor de natuur, maar ook voor jou(w) huid.

Pandaberen

Als eerste een belangrijke vraag: Hebben de pandaberen nog wel voldoende te eten als wij massaal aan de bamboe kleding gaan?

Ja! Want bamboe is een grassoort die enorm snel groeit; er is dus genoeg voor dier en mens. Zelf heb bamboe in mijn achtertuin. Een paar maanden niet snoeien betekent dat ik opeens heel veel bamboe in het perk heb staan!

Bamboe heeft weinig water nodig om te groeien, ook geen kunstmest, insecticiden of pesticiden. De wortels van de plant zijn sterk, wat als voordeel heeft dat bodemerosie wordt voorkomen. Daarnaast is bamboe 100% biologisch afbreekbaar. Een ideale plant om op een duurzame manier te gebruiken voor kleding.

Duurzaam geproduceerd

Een nadeel is dat er chemicaliën nodig zijn om van het stugge bamboe vezels te maken die gebruikt kunnen worden voor het maken van kleding. Echter, als bamboe duurzaam wordt geproduceerd (en dat is het geval bij de bamboe die voor de Yours Sincerely shirts wordt gebruikt) is de impact op het milieu minimaal. Daarnaast blijven er bij duurzame productie geen sporen van de chemicaliën achter in de stof, waar het Oeko-Tex-keurmerk het bewijs van is.

Supercomfortabel

Voor jou heeft bamboe ook fijne voordelen:

  • het voelt heerlijk zacht en soepel op je huid
  • het verkoelt je huid als je het warm hebt en verwarmt je als je het koud hebt
  • het is sterk en blijft lang mooi
  • het laat je lichaam ademen
  • het heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen: je hebt niet of nauwelijks last van zweetplekken of geurtjes.

 

Je voelt je dus lang fris en fruitig in een bamboe shirt, bijvoorbeeld tijdens een yogales of een drukke dag. Met een bamboe shirt kies je dus voor een comfortabel en duurzaam kledingstuk waar je jarenlang plezier van hebt.
In de shop zie je welke shirts van welke materialen zijn gemaakt. Heb jij al eens bamboe kleding geprobeerd? Laat hieronder je reactie achter!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor 10% korting!


5% van de opbrengst van alle Yours Sincerely shirts gaat naar Stichting DierenLot

Dierenlot
De waardering van www.yogashirt.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 14 reviews.