Hoe overleef je de feestdagen? Met deze 10-minuten-yoga-tip!

door okt 29, 2020

Vind je december ook altijd zo’n stressvolle maand? De kinderen vieren feest, je lief is blij met het geweldige cadeau dat je voor hem hebt gekocht en je hebt ook aan je (schoon)ouders, vrienden en kennissen gedacht. Want daar heb jij allemaal voor gezorgd. Maar hoe overleef jij de feestdagen?

Yoga tanktop dames savasana meditatie

Ontspannen de feestdagen door

Wat vind je ervan om het dit jaar eens anders te doen? Om ervoor te zorgen dat ook jij genoeg energie hebt om te genieten van de gezelligheid. Goed idee toch? Ik heb een relaxte tip voor je waardoor jij dit jaar de feestdagen overleeft. Het kost je slechts 10 minuten per dag en het is het perfecte cadeautje voor jezelf!

You should sit in meditation twenty minutes every day. Except when you’re busy, then you should meditate an hour.

Oké, een uur yoga of meditatie is misschien wat veel van het goede, maar dit oude zen-gezegde heeft een punt: als je liefdevolle aandacht aan jezelf geeft, zorg je goed voor jezelf en kun je de drukte veel beter aan. Klinkt 10 minuten per dag als ‘heel veel’? Lees toch even verder, je krijgt er namelijk iets moois voor terug.

Rustig wakker worden, rustig slapen

Stel je voor dat je elke ochtend een verkwikkende yogaflow van slechts 10 minuten doet. Je stretcht je spieren, haalt diep adem en focust je aandacht op jezelf. Het gevolg is dat je lichaam rustig wakker kan worden en je energie gaat stromen. Zet daarna een fijne kop thee of koffie voor jezelf en you’re good to go.

Of neem voordat je gaat slapen 10 minuten de tijd voor een ontspannende yoga of meditatie. Dat is de perfecte manier om je hoofd leeg te maken, volledig te relaxen en sneller in slaap te vallen. Het is bewezen dat mensen die regelmatig mediteren beter en langer slapenen dus overdag meer energie hebben. Wedden dat ook jij ’s ochtends uitgeruster wakker wordt?

Tip: zoek een YouTube-yogakanaal zodat je waar en wanneer je wilt jouw moment kunt pakken. Yoga with Kassandra heeft bijvoorbeeld een reeks yogalessen van 10 minuten!

Meer energie om te genieten

Als je elke dag tien minuten voor jezelf neemt, maakt dat een wereld van verschil. Het voelt misschien alsof je deze tijd kwijt bent, maar kijk daar eens anders naar: je krijgt er een energieboost voor terug! Een ander bewezen voordeel van regelmatig mediteren is dat je concentratievermogen verbetert2.  Je krijgt meer voor elkaar, wat jou tijd en energie bespaart. En die energie kun je vervolgens gebruiken om meer te genieten van de feestdagen.

Een ander idee is om een dankbaarheidsdagboek bij te houden, een lijstje met dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Begin de dag met het tellen van je zegeningen. Wat gaat er allemaal goed? Sta een moment stil bij alles waar je wél blij van wordt en je start de dag met een glimlach op je gezicht. Dat is best een goed begin, toch?

Gun jezelf een ontspannen decembermaand met deze 10-minuten-momentjes voor jezelf.

Namastay happy & healthy!

yoga shirt dames follow your flow blauw

Yoga Cadeau Sets

PS: Zoek je een ‘tastbaar’ yogacadeau voor jezelf of iemand anders? Klik hieronder en bekijk de yoga cadeau sets!

Cadeau voor yogaliefhebber longsleeve
Cadeau voor yogaliefhebber tanktop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang een kortingscode voor 10% korting!
5% van de opbrengst van yogashirt.nl gaat naar Stichting DierenLot

Dierenlot
De waardering van www.yogashirt.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 49 reviews.